Dark abstract polygonal background

I natt vaknade jag 02.10, och kunde därefter inte sova mer. Istället låg jag vaken och tänkte så det knakade. Oklara, mörka och eländiga tankar om människans existens i stort och om det finns någon mening med just mitt liv.

Jag vill så gärna göra gott i tillvaron genom att hjälpa andra människor. Därför försöker jag att hitta någonting som jag är bra på, som också kan användas för att bidra till att minska lidandet i världen. Men jag har inga talanger, egenskaper eller förmågor som är värdefulla för detta ändamål.

Den här bloggen är det enda som jag kommer att lämna efter mig. Det är allt, och det är så erbarmligt futtigt. Jag har inte ens klarat av att skapa en fungerande, unik och värdefull blogg, som ändå behandlar ett ämne som jag har stor erfarenhet av. När jag försvinner, kommer den att tas bort och aldrig läsas mer. Jag kommer således aldrig att göra något avtryck i världen, och det gör så fruktansvärt ont.

Jag känner inom mig att det är någonting väldigt fel med mig nu, men jag vet inte hur jag ska rätta till det. Min själ är full av glas, och mitt hjärta har gått mitt itu. Jag kan bara inte leva utan min man. Det är så frestande att bara ge upp, då jag är så fruktansvärt utmattad. Mitt liv har varit så stormigt, och en strid från början till slut. Och hur jag än gör i den situation som jag befinner mig i just nu, så blir det fel.

Jag känner mig inträngd i ett hörn, utan någon möjlighet att fly.

6 kommentarer

 1. Jag tror alldeles säkert att du gör avtryck ex. hos din man/din syster mm. Vi får försöka att leva våra liv så bra som möjligt.
  Göra så mycket gott vi kan under tiden men vi kommer inte att lyckas hela tiden. Försök att få mer hjälp du behöver det… och tankarna som kommer till en på natten är definitivt inte de sundaste. De liknar mest förgiftade råttor som springer omkring…kram

  Gillad av 1 person

  1. Hej Anki! Du är så klok!! Ja, allt man kan göra är ju att försöka så gott man kan. Jag får försöka att hålla i minnet att det som räknas ändå måste vara att man menar väl. Du har helt rätt i att de tankar som man tänker på natten inte är sunda. Då upplever jag allting så skrämmande och negativt. Jag ska verkligen göra allt för att få så mycket hjälp jag kan få. Det går inte att ta sig ur detta på egen hand, speciellt inte med de förutsättningar jag nu har. Jag måste få prata med någon, och också få ordning på nattsömnen. Håll tummarna för att jag får den hjälp jag behöver. Stort TACK för att du läser och kommenterar! Jag önskar dig och maken en fin söndag. Kram

   Gilla

 2. Men det låter ju som att det du gör för din man är något stort och väldigt fint och i min värld är det något jättestort och gott att finnas för de man älskar på det sätt som du gör. Och du ska inte förringa din blogg! Den är värdefull åtminste för mig och är säker på att den är det för andra. Den sporrar mig att försöka göra gott, så nog gör du ett avtryck alltid! Är säker på att jag inte ensam om att känna så. Stora kramar

  Gillad av 1 person

  1. Hej Hannah! Stort tack för dina fina ord! Det är så lätt att glömma det som man faktiskt gör. Min man och min syster med familj är ju mitt allt, och jag är ju så lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig. Och det viktiga är ju att jag gör ett avtryck hos dem.
   Tack snälla för det som du säger om bloggen också!! För det jag vill med den är ju att hjälpa andra genom att berätta om mina upplevelser. Förhoppningen är ju att vi som lider av psykisk ohälsa, anhöriga och andra som drabbas tillsammans ska kunna förbättra bemötandet inom vården och ute i samhället. Jag vill helt enkelt att vi alla ska kunna få den bästa livskvalitet som går att uppnå. Jag blir så glad över att höra att bloggen sporrar dig att försöka göra gott!! Stort tack för att du läser och kommenterar! Jag önskar dig en fin söndag! Stor kram

   Gilla

 3. Du är alltid summan av allt du gjort, alla val du gjort, alla du träffat osv således så har vi alla gjort avtryck här i världen ty alla vars vägar som korsat dina är alltså en del av dig och du en del av dem. Så nu när jag läst din blogg så kommer jag alltid att bära med mig en bit av dig som jag kommer att föra vidare bitar av i mina framtida möten med andra. Och så går det vidare.
  Och vad gäller att bli ihågkommen så är det många som iallafall jag önskar att de inte hade satt sitt namn i historien, som tex Anders Behring Breivik

  Gillad av 1 person

  1. Hej Kalle! Stort tack för dina kloka ord! Så fint du beskriver vår roll i livet, och de avtryck som vi gör i världen. Och dessa avtryck är ju viktigare för mig än att sätta mitt namn i historien egentligen.Tack för att du påminner mig om vad som egentligen är viktigt här i livet! Jag kommer alltid att bära med mig dina ord och därmed också en bit av dig. Jag önskar dig en fin söndag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s