Min man har fått plats på ett boende och jag måste flytta åt honom inom en vecka. Eventuellt har jag ännu kortare tid på mig. Min terapeut försökte att få kontakt med ersättaren till biståndshandläggaren igår (den ordinarie har varit sjuk under veckan), men utan framgång. Jag är helt ensam och idag har jag dessutom blivit sjuk igen. Förlåt mig för att jag inte uppdaterar bloggen så ofta, och för att jag inte har kommenterat era bloggar. Situationen är mig just nu övermäktig. Systemet kring min man är inte gjort för att hantera en anhörig som har en psykisk funktionsnedsättning, utmattning och som har svårt med sociala kontakter. En anhörig ska vara stark, åtminstone när man är i min ålder. Just nu är jag allt annat än det. Snart är det enda som återstår att gå till pressen. 

6 kommentarer

 1. Jag hoppas för er bådas skull att det nya boendet blir bra när han väl kommit på plats och flytten är avklarad. Har du ingen som kan hjälpa dig med flytten, så att du inte behöver dra hela lasset själv.
  Människor i ens närhet kan ju ha väldigt svårt att hantera ens psykiska mående, men om man ber om praktisk hjälp så brukar iaf någon hjälpa till. Kan du göra en förfrågan bland bekanta på tex facebook om du har det? Kan hemtjänsten hjälpa?

  Önskar att jag bodde i närheten och kunde hjälpa dig.

  Kramar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Hej fina du! Har nu hittat en väninna som kan hjälpa mig lite. Hon kan inte göra så mycket eftersom hon själv inte mår bra, men jag är tacksam för det hon kan göra.
   Önskar också att du bodde i närheten, inte bara för detta utan också för att vi då till exempel kunde träffas och prata över en fika. Kram ❤

   Gilla

 2. Trist att höra att det är så kämpigt för dig! Och synd att stödet inte fungerar runt dig. Det som funkar verkar vara terapeuten. Hoppas allt löser sig för er! Kram

  Gillad av 1 person

 3. Hej vännen, förstår vilken press Du är under just nu. Helt klart är att Du behöver hjälp, annars kommer Du kantra pga. all belastning. Vill så gärna försöka hjälpa till men ska nu på en personalplanering, Åter Onsdag kväll. Kan vi talas vid i morgon vid nio-tide på kvällningen. Du har mitt nr Kram Johan

  Gillad av 1 person

  1. Tack fina vän! Din stöttning betyder oerhört mycket för mig!! Du ställer verkligen upp och jag uppskattar det verkligen.
   Nu har jag packat en del flyttlådor. Biståndshandläggaren är fortfarande oanträffbar. Boendesamordnaren ringde i förmiddags och jag berättade om situationen. Hon skulle också försöka att få tag på biståndshandläggaren och säga att min man inte kan flytta in förrän på fredag förmiddag. Jag kommer då ändå inte ha hunnit handla det jag ska eller märkt alla kläderna. Det som jag beställer från IKEA kommer heller inte ha hunnit fram. Jag måste åka och kontrollmäta en gång till, för jag var så stressad igår när jag mätte och jag hade också bråttom.
   Jag vet inte vad de ska säga om att det inte blir klart på det nya boendet. I bästa fall blir det alltså på fredag förmiddag som han ska flytta in, längre tid än så är omöjligt att få på sig.
   I natt sov jag bara två timmar, så jag är helt slut. Jag vill väldigt gärna prata med dig idag, bara jag är vaken. Annars kanske jag kan ringa i morgon eller så?
   Håller tummarna för att det går bra för dig, och att du mår ok efter omständigheterna. Stor kram
   PS Nu ringde boendesamordnaren igen och sa att min man flyttar på fredag förmiddag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s