Dark abstract polygonal background

Jag är hemsk ledsen för att jag inte har skrivit på så länge. Tyvärr mår jag verkligen dåligt just nu.

Det som har hänt den senaste tiden är bland annat att jag har varit hos doktorn. Där fick jag reda på att jag har D-vitaminbrist och jag fick några tabletter för det. Det var sista gången som jag träffade min läkare som jag har haft i så många år, eftersom hon nu går i pension.

En kväll när jag satt i arbetsrummet och letade efter ett papper, var det någon som knackade på ytterdörren så väldigt hårt, och sedan ryckte vederbörande också i dörren. Det har hänt ett par gånger förut. Jag blev jätterädd och kröp ihop under skrivbordet och funderade på att ringa polisen, men till slut upphörde det. Fast om det händer igen så måste jag larma.

En dag när jag skulle åka och hälsa på min man startade inte bilen. Jag var tvungen att ringa efter en bärgningsbil, som med nöd och näppe fick igång den. Sedan åkte jag in till stan och bytte batteri.

Min mans hosta har varit aningen bättre de senaste dagarna (peppar, peppar). Men han är så trött att han orka inte göra någonting annat än att ligga i sängen. Jag har pratat med en doktor som meddelade att det inte finns någonting mer att göra för honom. Och det var då som jag började må såhär dåligt.

Min man har nu fått en plats på ett vård- och omsorgsboende och vi ska åka dit i nästa vecka. Sedan måste jag alltså flytta på egen hand, och jag förstår bara inte hur jag ska orka det. Huset ser värre ut än någonsin, och jag lider verkligen av det. Det går inte att släppa in någon. Jag måste börja med deklarationerna också. Den mat som jag skulle äta den här veckan har jag inte orkat hämta. Dessutom borde jag gå till Apoteket. Allting är kaos.

Mina självmordstankar är mycket höga just nu. Jag är så trött på allt och ser ingen annan väg ut ur detta elände.

7 kommentarer

 1. Hejsan vännen, oj vad det gör ont att läsa om Din situation. Det Du berättade om Din fina make gjorde mig så ledsen. Har ju förstått hur mycket han betyder för Dig och att han behöver Dig mer nu än någonsin. Konstigt besked som läkaren lämnade. Menar han måhända att maken nu behöver komma till ett annat boende, att hostan blivit bättre men han behöver en plats för vila och återhämtning. Svår avgöra när Du bara kort berättar vad som sagts. Men det kan väl vara skönt för honom att få nytt boende, blir det långt i från där Ni bor? Hoppas inte utan att det kan bli lättare för Dig att komma och hälsa på honom.

  Du nämner att Ni måste flytta, förstår Din oro för detta. Har Ni sålt huset? Det är omänskligt att flytta allt själv. Är det för kostsamt ta in flyttfirma? En villa har ju mycket möbler, kommer Du ta med allt. Har ju ingen möjlighet hjälpa Dig fysiskt, men om Du kan ge mig lite mer detaljer så kanske jag kan komma med ideer och tips.

  MyLady, Du är en kämpe, Du har kämpat så hårt, för Din man och för Din situation med depression. Det Du gjort och gör borde belönas med en tapperhetsmedalj. Jag skojar inte, jag har följt Dig en tid och förstår lite mer varje gång om Din situation. När man närmar sig ett resultat, det är då som det är som tuffast har jag lärt mig. Ska Du flytta med maken eller ska Du flytta till något som är nära och mer praktiskt för Dig?

  Du nämner det svåra, det slutgiltiga.

  MyLady, tre gånger har jag försökt göra det. Glad att jag misslyckats alla gångerna. Hade jag skurit mig ”rätt” första gången hade jag aldrig fått min fina dotter. Då andra två tillfällena var jag egoistisk och ville bara fly. Vet att Du är hårt ansatt, men det finns hjälp någonstans ska Du se. Psykjouren är inte för Dig, kontakta istället jourpräst så får Du stöd för Din själ, Du kan nå via nätet (allt finns på nätet) med adressen https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast. Där hittar Du kontaktuppgifter.

  Tänker på Ditt Gudbarn och Din fina syster. Kan Du inte få hjälp och styrka från dem? Ditt Gudbarn älskar säkert Dig och vill vara nära Dig när det går.

  Jag har nu varit i Lomma sedan den 7 april, åker till Stockholm i morgon och är där vid pass 8 – 9 tiden på kvällen. Vi kan väl höras då igen så vi kan försöka hitta något som kan vara bra för Dig.

  MyLady, jag måste tyvärr avsluta nu. Min dotter som också är här vill prata, hon ska åka till skolan i Gamleby i morgon. Sen ses vi inte förrän i Juni tror jag. Ta vara på Dig, hör av Dig till mig om Du vill prata. Jag har 076 100 85 05. Försöker ha den med mig överallt. Skicka SMS om Du vill att jag ska ringa upp.

  Kram från Johan

  Gillad av 1 person

  1. Hej Johan! Tack snälla du för din medkänsla och dina fina tips! Du har helt rätt i att det är hjälp för själen som jag behöver just nu. För det är sorgen, ovissheten och det dåliga samvetet som är det som är svårast när det gäller mina känslor. Jag ska kontakta svenska kyrkan.
   Tyvärr kan min syster inte hjälpa mig eftersom hennes dotter är sjuk. Just nu är min systerdotter så dålig att jag inte kan ringa och prata med min syster, men vi hörs av via SMS.
   Jag vet inte hur det ska bli med huset. Tyvärr får jag inte flytta med min man eftersom jag är för ung, och min man vill gärna ha kvar huset eftersom han vill åka dit på permissioner. Samtidigt vet jag inte hur det ska bli med det ekonomiska eftersom jag inte kan betala allt själv. Vi skulle nog behöva gå till en jurist och fråga hur det fungerar och jag är orolig för det.
   Vi behöver nog också som du skriver ta hjälp av en flyttfirma, men just nu är huset så stökigt så att jag känner att jag inte kan släppa in någon. Jag borde städa och plocka undan men orkar helt enkelt inte.
   Tack snälla du för ditt telefonnummer och att du finns för mig! Det värmer verkligen mitt hjärta att läsa att du träffar din dotter! Du är en mycket fin människa och förtjänar allt gott.
   Ja, vi hörs av!
   Kram

   Gilla

   1. MyLady, nu är jag i stan. Av någon anledning, utan att packa upp, så öppnade jag min dator för att se om jag fått några meddelanden. Jag brukar ha mina kontakter via nätet, sällan jag talar i telefon och så. Jag har ett par vänner utanför jobbet som jag kan träffa i bland, ta en bit mat, en öl och snacka med. Har två tidigare kärlekar som vägrar tala med mig (får berätta mer om detta vid ett senare tillfälle).

    Men att Du svarat gladde mig mycket, förstår att Du är trött, samma här. Skriver detta sen går jag och lägger mig för jag ska försöka jobba i morgon.

    Som sagt, reste hem i dag. Samtidigt tog Victoria sin bil och körde med en god vän till skolan i Gamleby. Annika ensam kvar, förstår att hon inte heller mår så värst bra, har ekonomiska problem, kan bli en personlig konkurs. Får hitta en lösning.

    Du har en jättesvår situation, Du har Din kärlek till Din man. Jag blir varm när jag läser mellan raderna om Er kärlek. Det är så vackert att jag rörs till tårar. För min egen del så vill jag också träffa en kvinna som jag kan vara tillsammans med, som jag kan vakna med på morgonen, få titta på henne och säga dom vackra orden: jag älskar Dig.

    Inser att det är en dröm, en dröm långt borta. Jag har min cancer, jag har domen från mina läkare, jag vet bara inte . För detta gråter jag mycket, föll i gråt när jag kom innanför dörren och när jag läste Din rader, vackra MyLady.

    Förstår dilemmat med huset och Din makes firma. Får jag råda Dig till att gå till Er bank och berätta om situationen. Bäst att ha en tidig kontakt för då är dom hjälpsamma, jag lovar. Det kan finnas kopplat försäkringar till eventuella banklån, inte ovanligt. Dom kan t.ex. täcka vid sjukdom m.m. Vidare är det viktigt få all information så att Du inte får någon obehaglig överraskning om något som är obetalt och som då tvingar Dig till snabba dåliga beslut.

    Ja MyLady, det finns mycket som ska upp på bordet och det är så viktigt för Din del att det är Du som styr skutan i samråd med banken. Din mans firma vet jag inte om, finns mängder av olika företagsformer. Finns det lån, leverantörsskulder, fodringar (räkningar som Din man inte fått betalt för?)

    Jag är långt ifrån expert, men ring mig gärna. Några visa ord har jag, har erfarenhet med skuldsaneringar när jag var ombudsman.

    Tänker på Dig, tycker så synd om Er. Vill så gärna försöka hjälpa till om jag kan. Ta kontakt med kyrkan, dom har jätte mycket kunskaper som rör svåra situationer.

    Ta hand om Dig min fina MyLady. Det finns bara en som Du och Du är unik.

    Kram Johan

    Gillad av 1 person

 2. Skönt att höra ngt från dig men väldigt tråkigt att du mår så dåligt!
  Hur går det med stödet du skulle få?
  Du måste nog lägga in dig?! Hjälp måste finnas att få. Finns det nån chans att din syster kan hjälpa dig med huset?
  All kraft till dig, kram Anki

  Gillad av 1 person

  1. Hej Anki!
   Ja, jag har funderat på att lägga in mig på sjukhuset eftersom jag mår som jag gör. Men då sviker jag ju verkligen min man som behöver mig.
   Tyvärr kan inte min syster hjälpa mig just nu eftersom hennes dotter är sjuk. Men vi har kontakt via sms och hon skulle ringa när det blir lite bättre med min systerdotter.
   Tack för att du läser min blogg och för att du kommenterar! Ditt stöd betyder väldigt mycket! Kram

   Gilla

 3. Hej! Vad bra att du skrev, jag har varit orolig för dig. Om du mår så dåligt så att du har självmordstankar så kanske du behöver åka till psykiatrin, du kan ju efter några dagar kanske få permission så att du kan åka och hälsa på din man iaf om det känns jobbigt att inte se honom på ett tag. Men du behöver verkligen tänka på dig själv.
  Skriv till mig om du vill skriva av dig.

  Stor varm kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Hej fina du! Jag har alldeles nyss varit inne och tittat på mailen, men det har inte kommit fram något på senare tid från dig. Jag måste undersöka vad som är fel. Tills vidare kan jag ta ett gammalt mail och svara på det. Hoppas att det kommer fram till dig!
   Ja, jag mår verkligen inte bra! Jag överväger att åka till sjukhuset, men fastnar hela tiden i tanken att jag inte kan det på grund av min man. På torsdag ska vi åka och titta på hans nya boende och sedan måste jag flytta åt honom. Jag ska försöka att se om det går att få hjälp av en flyttfirma.
   Idag är jag hemma eftersom jag inte orkar gå upp ur sängen. Skönt det där du skrev om att jag behöver tänka på mig själv eftersom det lindrar mitt dåliga samvete!!
   Det betyder oerhört mycket att du finns för mig!! Jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan er här. Det är så hemskt att känna sig ensam när allt är så svårt.
   Kram fina vän! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s