panic attack, 3D rendering, blue street sign

När jag skriver det har jag panikångest. Jag har haft ont i halsen i ett par dagar, och nu ikväll har jag fått frossa och en oerhörd värk i kroppen. Det känns som om det är slut nu. Tänk om jag har någon allvarlig sjukdom som gör att mitt immunförsvar inte fungerar! I mitt huvud lider jag av alla möjliga livshotande tillstånd. Jag vet att jag är larvig som reagerar så här när jag blir sjuk. Och jag vet att jag inte borde det. Men när jag ligger i sängen och tänker på att min man ska åka iväg på torsdag blir allting så skrämmande. Han kan inte hjälpa mig, men ändå måste jag ha honom här bredvid mig. Jag är så fruktansvärt rädd och klarar inte kombinationen ENSAM och SJUK. Uppenbarligen upplever jag att en falsk trygghet är bättre än ingen alls. 

Idag gick diskmaskinen sönder också, och jag orkar inte ens lyfta telefonluren för att beställa en ny eller få hit en reparatör. Lagar man förresten diskmaskiner nuförtiden? 

När jag skulle ge min man medicinen alldeles nyss slog jag sönder ett glas i köket. Jag upplever allting genom en dimma, och jag bara gråter. 

Idag hade jag terapi, och jag grät nästan hela tiden då också. Jag skulle ju göra någonting roligt efteråt, men orkade inte det. Fast min syster ringde mig när jag kom hem, och det samtalet är den bästa present som jag kunde få idag. Jag önskar att hon bodde närmare mig. 

Jag orkar inte redigera detta inlägg. Det får vara så här katastrofalt. 

6 kommentarer

 1. Stor kram till dig. Man blir ju som extra sårbar då man är sjuk också. Har du kommit igång med boendestödet? Kan de komma till dig? Har du nån vän eller annan anhörig som kan vara hos dig eller som du kan vara hos, iaf kanske en del utav dagen?
  Kroppen regerar ju ofta med förkylning/influensa då den är svag av andra orsaker, som utmattning i ditt fall.
  Det är ju väldigt sällan man ändå blir allvarligt sjuk av ett virus, och har det gått runt för er att du hade det först och sen din man och nu du igen, så kanske det blir lite mildare.

  Du får gärna skriva till mig om du är orolig.

  ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du! ❤️❤️ Ja, man blir så fruktansvärt sårbar då man är sjuk.
   Jag har kommit igång med boendestödet och vi skulle promenera i eftermiddag. Men det går ju bara inte. Jag skrev ett sms för att höra efter om de kan komma hit en stund istället. Jag har inte fått något svar på det och hoppas att de inte blir arga på mig. Man förstår ju om de inte vill bli smittade!
   Jag har en väninna som bor ca 40 minuter härifrån med bil. Om det blir för illa får jag helt enkelt ringa till henne.
   Ja, nu är jag verkligen utmattad. I natt har jag sovit 4 timmar sammanlagt. Min man verkar sämre idag igen. Hemtjänsten kommer hit om en stund och man får se vad de säger.
   Skönt att höra det där om att det är väldigt sällan som man blir allvarligt sjuk av ett virus!! Det hjälper verkligen att tänka på det när min fantast skenar iväg. Jag skriver till dig på mailen. Tack snälla för att du läste mitt virriga inlägg och för din kommentar! Stor kram

   Gilla

   1. Nä förkylningsvirus går som ofta över av sig själv, vila och se till att få i dig mycket vätska är viktigast. Har man andra sjukdomar och börjar bli sämre i väldigt hög feber och att det inte går över så ska man så klart vända sig till vården. Så är man väldigt dålig och orolig så tycker jag att man kan ringa 1177 också för rådgivning.
    Jag hoppas att boendestödet kan komma hem till dig och vara sällskap en stund.

    Kram

    Gillad av 1 person

  1. Ja, det verkar vara någonting som är väldigt svårt att bli av med. Min man är i alla fall lite bättre nu (peppar, peppar). Hoppas att du mår bättre nu och också att din man mår bra. Stort tack för att du läste inlägget och för din kommentar! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s