Heart on abstract background

Jag har varit yr i huvudet under ett par dagar och jag har därför inte orkat skriva någonting. Idag har jag dock varit och hälsat på min man igen. Innan jag gick åkte till honom köpte jag en röd ros, en mugg med hjärtan på samt ett kort. När jag kom till korttidsenheten åt min man och jag lite mat och firade alla hjärtans dag.

Nu under eftermiddagen har jag också fått veta att växelvården är beviljad. Dessutom ska min terapeut tillsammans med biståndshandläggaren för psykiatrin besöka hemtjänsten och informera om min bakgrund samt min psykiska ohälsa/sjukdom. Jag har också fått boendestöd, men övriga åtgärder tar det lite längre tid att få besked om. Det är bara att fortsätta att hålla tummarna.

Jag har gett min man en demenssäker mobiltelefon (han lider dock inte av demens, men hjärnskadan yttrar sig på ungefär samma sätt). Han ringer mig nu ca 25-30 gånger per dag och eftersom jag är så trött beslutade jag mig igår för att jag är tvungen att stänga av ringsignalen ibland. Min terapeut och jag har talat om ett annat alternativ, nämligen att låta personalen ta mobilen under vissa perioder vilket gör att min man bara kan ringa mig vid vissa tidpunkter. Jag klarar dock inte av detta eftersom jag är så rädd att inte få tag på honom. I hela mitt vuxna liv har han precis varenda gång som jag har oroat mig för någonting sagt att ”det kommer att ordna sig”. Och det har det ju alltid gjort. Denna gång kanske det inte gör det, men så fort jag hör honom säga det så mår jag bättre ändå.

Just nu håller jag på med denna eländiga momsdeklaration och problemet är att jag inte har någon aning om vad som har hänt i företaget innan min man blev sjuk. Huset ser ut som ett slagfält, så det är inte direkt lätt att hitta någonting här heller.

Jag önskar er alla en fin alla hjärtans dag!

4 kommentarer

 1. Tack så mycket 🙂 ja, tårtan blev riktigt god. Jo då har haft en ganska bra födelsedag och blivit uppvaktad av mamma, men det har på ett sätt varit jätte jobbig också.

  Vad mysigt att ni kunde träffas och äta lite tillsammans och fira alla hjärtans dag. Och vad bra att det är på G med mer hjälp till dig,

  Kram till dig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att höra att din födelsedag blev bra också!! Roligt att du blev uppvaktad av din mamma. Tårtan såg verkligen helt underbar ut.
   Stort tack för att du läste inlägget och för din kommentar! Kram ❤

   Gilla

 2. Blir glad när det ändå verkar som ni kommer att få bra hjälp.
  Förstår att allt är tungt för dig nu, men försök att göra lite varje dag utan att få panik för det som inte blir gjort. Damm och röra är jobbigt men det går att leva med, kram Anki

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla för ditt råd! Jag har försökt att göra lite varje dag och jag har ansträngt mig för att inte ha dåligt samvete för att jag inte orkar mer. Jag bestämmer kvällen innan vad jag ska göra under den nästföljande dagen. Tack för att du läste inlägget och för din kommentar! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s