Titanic

Jag ser ut som en kaktus i håret, och tröttheten gör att mina ögon nästan går i kors. Mitt ansikte är så slitet att jag själv gör mitt bästa för att slippa se det. Idag är det måndag och jag måste ordna med en massa papper. Vardagen innebär ständiga krav, ett ok som är så fruktansvärt tungt att bära när man mår som jag gör just nu. 

Jag önskar att jag kunde hugga ner vår brevlåda och kasta bort min telefon så att det inte kan komma fram någon mer information som medför ytterligare arbete för mig, i form av samtal som måste ringas och möten som måste genomföras. 

Jag vill spika igen vår ytterdörr och stänga in mig i sovrummet. Jag vill slippa möta hemtjänstens dömande blickar för att jag inte orkar göra det jag borde. Jag vill slippa se min egen blick i spegeln, som nu har börjat stirra tillbaka på mig med avsky. 

Jag vill fly bort från mig själv, och byta liv med en hjälte i en TV-serie. 

Jag vill inte behöva välja mellan mig själv och min man. 

Titanic har börjat att ta in vatten. 

4 kommentarer

 1. Vet din syster om att du bloggar? Annars tycker jag du ska visa henne. Och s.k.i.t i hemtjänsten. Du vet att du gör allt du orkar just nu och lite till, kram

  Gillad av 1 person

  1. Hej Anki! Ja, min syster vet att jag bloggar och hon ringer samtal åt mig så att jag ska få hjälp. Problemet just nu är att det inte går att få tag i folk. Jag förstår att jag behöver mer terapi (vilket jag tror att jag inte kommer att få), men är själv osäker på om jag också behöver medicinsk hjälp. Och att få en läkartid är inte lätt här.
   Jag skulle behöva resa upp till min syster med familj, men orkar inte ens packa en resväska. Dessutom får jag oerhörda samvetskval bara jag tänker på att åka ifrån min man.
   Nu har jag tänt en brasa i kaminen och lagt mig i sängen. Pappren får vänta till i morgon. Det enda som verkar göra så att jag mår lite bättre är att vila. Tack för din kommentar och för den extra påminnelsen om hemtjänsten! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s