Dramatic Clouds Background

Igår morse när jag gick in i köket såg jag att min man hade varit upp och lagat mat. Han kom själv dock inte ihåg vad han hade gjort. När jag öppnade kylen såg jag att hela skinkan var borta. Efter en stunds letande hittade jag den i ugnen (tack och lov för att vi har en spisvakt!!).

I morse när jag kom upp kunde jag istället konstatera att min man inte verkar ha varit uppe under natten, och jag drog en lättnadens suck. Ändå mår jag sämre idag än igår. Det finns ingen uppenbar logisk koppling mellan vad som händer och mina känslor, vilket skrämmer mig. 

Min älskade syster ringde till min terapeut idag, och fick då beskedet att hon har semester nu. Min tajming för mitt sammanbrott är onekligen otrolig. 

Just nu känner jag att jag aldrig mer lämna detta hus. Jag vill aldrig mer gå ut, träffa någon, klä på mig eller ens stiga upp ur sängen. Mitt liv är en mardröm som jag aldrig kommer att vakna ifrån. Det består av måsten, omänskliga levnadsförhållanden och ett ansvar som knäcka den starkaste. 

Men det består också av en oändlig kärlek till min man, syster och systerdotter. Jag finns nu bara kvar här för deras skull, då allt hopp och all livsgnista har lämnat mig. Nedstämdheten har växt sig till ett monster, som just nu tycks vara omöjligt att besegra. 

I morgon är det nyårsafton, och jag ska fira inledningen av ett år som jag är så rädd för. Mitt nyårslöfte kommer ändå att bli att jag ska fortsätta kämpa och inte ge upp, även om jag just nu får ta en liten stund i taget för att stå ut.

2 kommentarer

 1. Vad sorgset inlägg, att du mår så dåligt.. Jag mår inte bättre själv för saker som händer, men det är inget jag skriver om – kan ta det med dig när vi ses, när Du orkar.
  Nyårsafton idag. Vi har varken mat eller dryck, så det blir nog en tidig kväll.
  Jag vill inte vara med.

  Gilla

  1. Ja, nu har jag mått riktigt risigt en period. Jag försöker att bara härda ut just nu.
   Så tråkigt att höra att du inte heller mår bra, och också att någonting har hänt. Jag har full förståelse för att du inte skriver om det. Det måste kännas rätt, och dessutom kan man behöva bearbeta och få en viss distans till saker och ting innan man skriver något. Och allt vill man ju heller inte skriva om.
   Klart att vi ska prata när vi ses!! Du har mitt mobilnummer också, och jag vill att du ska veta att jag finns här även om jag just nu själv mår dåligt.
   Vilket elände med maten!! Här har vi inte heller mycket, och vi planerar att gå och lägga oss väldigt tidigt. Vi får verkligen hoppas att nästa år blir bättre för både dig och mig!! Stort tack för att din kommentar! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s